Baltic Waterdrive (Water driven rural development in Baltic Sea Region)
WATERDRIVE skal være med til at øge samarbejdet i landdistrikterne om løsninger til målrettet vandforvaltning, der går hånd i hånd med effektiv landbrugsproduktion. Formålet er, igennem international vidensdeling at anvise løsninger der minimerer landmandens omkostninger til at forbedre vandkvaliteten.
Foråret 2019 igangsættes projektet med udviklingen af fælles informationsplatform for vidensdeling på tværs af landegrænserne. WP3 igangsættes i 2019 med ekspertgruppe - fokus på udveksling af viden om vandforvaltning, drænvandsvirkemidler, ny teknologi med gødskning via droner, satellitter og målrettet implementering. I 2020 bringes viden i spil på landbrugsbedrifter.
I 2019 igangsættes projektet i Danmark med alle relevante samarbejdspartnere - opstartsmøde med 5-10 landmænd, Odense kommune, lokale landboforeninger, landbrugets miljøkonsulenter og andre interessenter. Udvælgelse af 5-10 landbrugsbedrifter. Dannelse af fokusgrupper (jordejere, kommunale rådgivere, landbrugsrådgivere, landbrugets miljørådgivere) som skal operere på bedriftsniveau.
Aktiviteterne gennemføres som praktiske øvelser i samarbejde med målgrupperne. Alle aktiviteter bliver gennemført praksisnært i tæt samarbejde med målgrupperne. Der vil være studieture i Danmark og til udlandet samt deltagelse i den årlige WATERDRIVE konference. WATERDRIVE vil igennem et netværk af aktører i Østersøregionen bidrage til en mere effektiv miljøindsats til gavn for vandmiljø og natur. Dette vil optimere landmandens forvaltning af egne vandressourcer og økosystemer og dermed også optimere udbytte og indtjening.